Operasjon Ved 2023-2024

Operasjon Ved 2023-2024

Publisert av Sverre Norgren den 23.10.23. Oppdatert 24.10.23.


Fortsatt bor det mange trengende i gamle og trekkfulle leiligheter som gjennom en kald vinter er helt avhengig av tilleggsvarme. Operasjon Ved sørger for å skaffe ved inn til tomten på Etterstad. Her stiller 25 pensjonister flere ganger i uken og sørger for kapping, kløyving, tørking og sekking av veden. Jordalpensjonistene er blitt et hedersbegrep. Et utgangspunkt for frivillig innsats, samhold og sosiale utflukter.  

 

Et bærekraftig løft

Lions har knyttet tette bånd til Operasjon Ved. Mange klubber bidrar økonomisk og ellers noe i administrasjonen. Men det er utkjøringen av ved som de fleste av oss kjenner til. Letingen etter husnumre, en litt støl rygg dagen derpå, og ikke minst oppleve et utadvendt Lionsmedlem småflørtende med vennlige bemerkninger overfor takknemlige, enslige mottakere. Det er bokstavelig talt et løft i hverdagen for oss alle. Et høydepunkt for et varmere samfunn, tross innblikk i en tung tilværelse for flere i hovedstaden, selv i 2023.

I 2014 mottok Operasjon Ved Frivillighetsprisen fra Frivillighet Norge, som en anerkjennelse for sosial, vedvarende innsats. Operasjon Ved takker firmaer, organisasjoner, stiftelser, Oslo kommune, private og andre for en uvurderlig støtte som gjør tiltaket mulig. 

 

Kontaktskjema til Operasjon Ved finner du her: operasjonved.no/kontakt

https://www.operasjonved.no/

Ønsker du å lese mer om operasjon ligger Jubileumsboken til Operasjon Ved fra 50-års jubileet vedlagt..

ost@post@operasjonved.nooperasjonved.no