Her er de smittevernsreglene vi bør følge

Publisert av Bjørn Andresen den 10.11.20. Oppdatert 02.12.20.

Smittevernsanbefalinger fra Lions sentralt

Her er noen viktige punkter:

• Et møtelokale regnes som et offentlig sted (selv om møtene/arrangementet ikke er åpent for alle) så lenge det ikke arrangeres hjemme hos noen. For offentlig sted gjelder 200 personer regelen.
  • For de som holder møter i hjemmet sitt, f.eks styremøte, må begrense møtet til maks 20 personer.
  • 1-meter-regelen  overholdes uansett. Er lokalet dere pleier å ha møter/arrangementer i for lite til dette, se etter et større alternativ.
  • Ivareta hygienen. Se til at alle vasker hender eller dusjer hendene med håndsprit når deltagere ankommer lokalet. La håndsprit være lett tilgjengelig.
  • Unngå å dele fysiske ting. La f.eks en i klubben skjenke kaffe til alle.
  • Arrangøren må sørge for at alle deltagere blir registrert med navn og telefon/kontaktinformasjon for eventuell smittesporing
  • Arrangementer utendørs er tryggere enn innendørs
  • Følg med på lokale smittevernregler (kommunen) i tillegg til de nasjonale, helsenorge.no
  • Har du mistanke om at du er smittet, hold deg hjemme.
  • For de som synes det er utrygt å møte opp, vurder å bruke et nettbasert verktøy som streamer møtet slik at hjemmesittere kan følge med
  • Vurder å bruke Teams eller andre nettbaserte møtesteder. Flere klubber har god oppslutning på slike nettmøter. Alder er som kjent ingen hindring, men noen trenger kanskje litt ekstra hjelp i starten.

Det er utviklet en veileder for smittevern i frivillige organisasjoner  den finner du her Smittevern i frivillige organisasjoner